Servis Kategorileri




Mobilasyon: Refik Caglayan :: Main Page





























Permalink icon  Mobil müzik servisleri pazarı büyüyor...




Informa Telecoms & Media’nın raporuna göre 2011 senesine yaklaşırken, mobil müzik,toplam 13 milyar dolarlık bir Pazar yaratmış olacak...   devamı için tıklayın... »






Permalink icon  M-Video'ya yavaş adaptasyon ve bu süreçte yaşananlar...




Knowledge Network, insanların mobil video’yu nasıl kullandıkları hakkında bir araştırma yapıyor ve abonelerin yarısının bu imkanı kullanmadıkları sonucunu görüyor. İnsanlar bunun yerine bunun yerine daha çok Laptop üzerinden video izliyormuş...   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  Araştırmalar gösteriyor ki çocuklar Mobile TV’ye bayılacak…




"10-12 yaşları arasında cep telefonu kullanımı” ile ilgili yapılan bir araştırma, Mobil TV’nin çocukların kendi aralarında sosyal network kurmalarını ve sevilen programları izlemelerini sağlaması dolayısıyla bu yaş aralığında oldukça tutulduğunu ve bu popüleritesinin giderek artacağını ortaya koyuyor.   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  Conde Nast ve PayPal, Mobil-ödeme ve alışveriş servisi hazırlıyor...




Ünlü yayıncı kuruluş Conde Nast, Paypal’ın mobil ödeme altyapısını (Mobile Text2Buy) kullanarak dergisi “LUCKY”de bir mobil alışveriş programı tanıtıyor.Programın asıl amacı, ürünü satmaktan ziyade kullanıcıların ürünü denemeleri için bir fırsat, eşantiyon sunuyor olması...   devamı için tıklayın... »







Permalink icon  İsrail’in yeni mobil Portal’i HEEP ve WEB 2.0’da başarının anahtarı




İsrail’in 3 mobil operatöründen biri olan CELLCOM, yeni 3G teknolojisinin tanıtımını, kullanıcı tarafından yaratılmış içerikle (“user generated content”) yapıyor. Tabi bu CELLCOM’un WEB 2.0 trenine çoktan atladığını gösteriyor çünkü Cellcom pazartesi günü yeni ağ bağlantısını ve aynı zamanda bir mobil topluluk olan “HEEP”i lanse etti.   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  Vodafone live! dünya kupasının en ilginç spor yorumcusunu transfer etti.




Adı "Virtual World Cup Pundit"... Kendisi spor yorumcusu. Yüzü ise İngilizler için oldukça tanıdık. Hele sesi, gerçeğinin aynısı. Evet bu yüz neredeyse Al Pacino'nun SimOne adlı filmde yarattığı yüz kadar gercek. Yaklaşık iki hafta içinde Vodafone aboneleri dünya kupası ile ilgili tüm gelişmeleri (maç sonuçlarını, yorumları, hakem hatalarını, takımları...vs) bu kişiden dinleyecek...   devamı için tıklayın... »







Permalink icon  Aylık Oyun Satış rakamlarına göre TOP 10 Java Games




Daha önce tüm 2005'in yılınınTOP 10 sıralamasını yazmıştım. 2006 Ocak ayından Mayıs ayına geçen sürede ise mobil oyun sıralaması böyle gerçekleşti. Tetris'e dikkatinizi çekerim.   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  Operatöre gerek var mı? / SMS ile not sorgulama




Geçenlerde yine mail kutuma gelen bir haber... Bundan böyle Gazi üniversitesinde olduğu gibi, Eskişehir Anadolu üniversitesinde de öğrenciler SMS sorgulaması ile notlarını öğrenebilecekmiş. Ama hangi öğrenciler? Sadece Avea hattı kullanan öğrenciler!!! Diğerleri öğrenemeyecekmiş. Diğerleri dediğim kendi okulunun öğrencileri, yanlış anlaşılmasın yani...   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  İçeriğin hikayesi...değişen içerik modelleri ve drm...(Bölüm 3)




3 bölümlük "içeriğin hikayesi" adlı yazıların sonuncusunu da nihayet yazabildim. Yazı gelecekte değişecek olan içerik modelleri, kullanımı, telif hakları ve DRM ile alakalı..."Tüm bu içerikler dev veritabanlarında saklanacak ve bu veritabanlarına bağlı server'lar tarafından müşteriye satılacak ama satılan şey içeriğin kendisi yada context değil... Satılan şey bu içeriğe erişim hakkı, kişisel kullanım hakkı yani içerik görüntüleme lisansı...Artık içerik push değil, pull bir halde erişilir olacak."... devamı...   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  İçeriğin hikayesi...İçerik çeşitleri ve değişimler (Bölüm 2)




Mobil içerikle alakalı olan yazının ikinci bölümünde içerik modellerini gruplara ayırdım ve bu modellerin gelecekte ne gibi değişiklikler geçirebileceği hakkında örnekler verdim... “Kişiselleştirme Amaçlı İçerik”, Mobilite Odaklı İçerik” ve “Cihaz Tabanlı İçerik”...   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  turk.internet.com: Turkcell, Telsim'cilere kapıları açıyor...




Dün turk.internet sitesinden Bülent Hekimoğlu, VAS pazarında yaşanan gelişmeleri kaleme alıp, düşüncelerini detaylı bir şekilde belirtmiş. Bende zevkle okuduğum bu yazıya ve bahsi geçen olaylara bazı eklemeler yapmak istedim.   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  Bilinen ama ulaşılamayan mobil servisler...




Özet: Herkesin bildiği tek şey elinde ki telefon ile neredeyse her şeyi yapabileceği.... Binlerce içerik servisi, belki daha fazla sayıda hizmet servisi, bankadan alınan krediler , cepten kurulan arkadaşlıklar...vs ama nasıl? Müşterinin kafasında tüm bunlara (mobil bir haldeyken ve ihtiyaç duyduğunda) nasıl ulaşabileceği hakkında en ufak bir bilgi yok. Zaten olmasıda mümkün değil çünkü böyle bir olay yok...   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  Araştırma: Mobil Pazarlama ve m-kampanya modelleri…




Mobil pazarlama ve gelişen mobil kampanya kurgularını hakkında tele.com.tr dergisi 2006 Şubat sayısında yayınlanan yazımı buradan okuyabilirsiniz; "Mobil pazarlamayı “Tüketicide satın alma isteği yaratma amacıyla, mobil mecra üzerinden ve/veya mobil ürünler kullanılarak yapılan tüm marka faaliyetleri” olarak tanımlamak mümkün. Her ne kadar mobil pazarlamayı bu şekilde tanımlasak da müşteriler genelde bu işi "pazarlamanın SMS ile yapılanı" ya da "telefona gelen üyelik mesajları" olarak algılayıp bu şekilde dile getiriyorlar. Halbuki SMS dışında mobil mecra üzerinden yapılan bir çok kurgu var"...   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  Katma Değerli Mobil Servisler




Cep telefonlarını sadece birer sesli iletişim aracı olarak kullandığımız zamanlar çok geride kaldı. SMS’in iletişimde yarattığı değişim esnasında bizler, belki de farkında olmadan “yeni gelecek” için ciddi bir hazırlık aşamasından geçtik. SMS iletişimi, birer müşteri olarak hepimizin alışkanlıklarını, beklentilerini değiştirdi. Yeni iletişim tarzı derken bir de baktık ki, yenilikler bizleri daha hızlı ama daha sabırsız, daha bilgili ve bilgiye daha da aç bir hale getirdi. İnsanların düşünce sistemleri ve talep etme tarzları değişti. Artık zaman ve mekân tanımayan bu yeni müşteri modeline hitap etmek için yeni mecralar kullanmak gerekli. Aslında tüm bu alışkanlıkları değiştiren mobil teknoloji, değiştirdiği alışkanlıklara karşı cevabı yine kendisi veriyor... devamı var...   devamı için tıklayın... »



1 Dosya eklenmiş...











Permalink icon  Yeni SMS: Yaz Yolla Hemde Bedava




Çok ciddiyim artık SMS'i bedava yollamanın bir yolu var. Bu bence gelecekteki muhtemel teknolojik yakınsamalara çok ufak bir örnek... Bir java uygulaması üzerinden istediğin mesajı yazıp yolluyorsun. Kullanıcı için zor olan bir şey yok. Tek fark...   devamı için tıklayın... »