Biraz ilginç bir haber bu... Ünlü yayıncı kuruluş Conde Nast, Paypal’ın mobil ödeme altyapısını (Mobile Text2Buy) kullanarak dergisi “LUCKY”de bir mobil alışveriş programı tanıtıyor. Bu program “yaşa ve satın al” (Live Buy It!)diye adlandırılıyor ve Avon, Liz Claiborne, Estée Lauder, L’Oréal, Target ve Unilever’i de içeren 18 şirketin ürünlerine ağırlık veriyor. Tabii ki bir web sitesi de olacak….”livebuyit.com”…



 



Sitenin asıl katma değeri bir ürünü satmaktan ziyade (tabi ki asıl konu satış ama bu sefer biraz farklı) kullanıcıların ürünü denemeleri için bir fırsat, eşantiyon  sunuyor olması. Daha sonra da kullanıcı tarafından test edilen ürün beğeniliyorsa satış işlemleri de var…



 



Ödeme sistemi olarak PayPal seçilmiş, çünkü dergide yapılan ankette müşterilerin %83’ü online ödeme şirketiyle, diğerlerine nazaran daha çok ilgilendiklerini söylemiş. Servis önümüzdeki birkaç ay içinde kullanıma açılacak fakat Lucky için alınan geri dönüşler oldukça olumlu. Lucky, Aralık ayında bir deneme sürümü olan “text2try” servisini çıkacak.



 



Bu servis okuyuculara, örneğin “hediye olarak ne alacaklarına karar vermeleri konusunda yardımcı olacak küçük öneriler ve bu önerilerin cep telefonları aracılığıyla satın alınması” gibi konularda hizmet verecek.



 



Örneğin, okuyucular bir kozmetik mağazasından beğendiği, merak ettiği kokuyu denemek için minyatür bir şişe isteyebilirler.



Bu işe yarayacak mı? Bu tarz eşantiyonlar işe yarayabilir fakat mobil üzerinden bu tarz alışverişler muhtemelen yakın zamanda, ana tercih olmayacaktır.