Adı "Virtual World Cup Pundit"... Kendisi spor yorumcusu. Yüzü ise İngilizler için oldukça tanıdık. Hele sesi, gerçeğinin aynısı. Evet bu yüz neredeyse Al Pacino'nun SimOne adlı filmde yarattığı yüz kadar gercek.





Yaklaşık iki hafta içinde Vodafone aboneleri dünya kupası ile ilgili tüm gelişmeleri (maç sonuçlarını, yorumları, hakem hatalarını, takımları...vs) bu kişiden dinleyecek.





Bahsettiğimiz servis Turkcell'in MobiTip servisinin hemen hemen aynısı ya da bir benzeri. Bildiğim kadarıyla Turkcell altyapı için SaVa ile çalışıyor, Vodafone ise DA Group ile çalışmış.





Servisi henüz çıkmadılar. Lansman ayın 9'un da, yani bu cuma. Vodafone Head of Category Management Jonathan Bill'in dediğine göre bu servis baya tutacak. Servisi hem portal üzerinden hem de MMS ile müşteriye sunacaklarmış.





Şimdi düşününce tanıdık bir yüzden, zaten onun sesinden dinlemeye alıştığımız konuları dinleme fikri kulağa oldukça hoş geliyor.





Aynı teknoloji ile ülkemizde de buna benzer eğlenceli yüzler kurgulamak mümkün. Benim aklıma hemen Rıdvan'dan maç öncesi yorumları yada maç sonrasında Erman Toroğlu'ndan pozisyon yorumlarını gene onların yüzleri ve sesleri ile dinlemek geliyor. Wap'a bağlanıyorsunuz ve dilediğiniz zaman bu yüzlerden bu yorumları alıyorsunuz.





Yada at yarışı yorumlarını/ tüyolarını periyodik olarak alabileceğiniz bir pakete abone oluyorsunuz. Koşulacak olan bir ayak için, koşan bir atı SMS ile soruyorsunuz. Anında bir MMS geliyor ve karşınızda size neden o atı seçmeniz yada seçmemenizle ilgili yorum yapan biri çıkıyor ve bu adam ganyan camiasının yakından tanıdığı ve sevdiği bir isim, Mehmet Gürsel...





Örneğin ekonomi haberlerini yumuşak sesi ve ak sakallarıyla dede-vari bir Deniz Gökçe animasyonundan dinlemek istemez misiniz? Cep telefonundan Deniz Gökçe'yi dinliyorsunuz. Anlatıyor; dolar neden hopladı, Euro neden zıpladı falan... Bir de bakıyorsunuz ki Deniz Bey'in gömleğinin üzerinde bir şeyler yazıyor; "Gedik Yatırım/www.gedik.com"... Animasyonun üstünde sponsor için yer var. Şimdi yazarken fark ettim ve bana kalırsa oldukça da dikkat çekici bir alan.





Peki Can Polat günün belirli bir saati çıksa size devlet, vatan millet konuları hakkında iki çift laf söylese hemde kendi o karizmatik tavrı ve kendi sesiyle ya da dizide işlenen senaryo hakkında bilinmeyen hikayeleri anlatsa ... Sizce buna yüz binlerce kişi abone olmaz mı?