2006 Mart




Mobilasyon: Refik Caglayan :: Main Page






























Permalink icon  İçeriğin hikayesi...İçerik çeşitleri ve değişimler (Bölüm 2)




Mobil içerikle alakalı olan yazının ikinci bölümünde içerik modellerini gruplara ayırdım ve bu modellerin gelecekte ne gibi değişiklikler geçirebileceği hakkında örnekler verdim... “Kişiselleştirme Amaçlı İçerik”, Mobilite Odaklı İçerik” ve “Cihaz Tabanlı İçerik”...   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  İçeriğin hikayesi...Nasıl başladı ve nereye gidiyor? (Bölüm 1)




Mobil içeriğin ve içerik teknolojisinin ilk günlerinden başlayarak zamanla nasıl değiştiği, gelecekte ne hale geleceği ve ilgili sektörleri nasıl etkileyeceği ile alakalı bir kaç bölümlük yazının ilkini buradan okuyabilirsiniz...   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  turk.internet.com: Turkcell, Telsim'cilere kapıları açıyor...




Dün turk.internet sitesinden Bülent Hekimoğlu, VAS pazarında yaşanan gelişmeleri kaleme alıp, düşüncelerini detaylı bir şekilde belirtmiş. Bende zevkle okuduğum bu yazıya ve bahsi geçen olaylara bazı eklemeler yapmak istedim.   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  Bilinen ama ulaşılamayan mobil servisler...




Özet: Herkesin bildiği tek şey elinde ki telefon ile neredeyse her şeyi yapabileceği.... Binlerce içerik servisi, belki daha fazla sayıda hizmet servisi, bankadan alınan krediler , cepten kurulan arkadaşlıklar...vs ama nasıl? Müşterinin kafasında tüm bunlara (mobil bir haldeyken ve ihtiyaç duyduğunda) nasıl ulaşabileceği hakkında en ufak bir bilgi yok. Zaten olmasıda mümkün değil çünkü böyle bir olay yok...   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  1 Aylık Ara, Kaldığım yerden devam...




Bugün son yazımı yazalı tam 1 ay olmuş. Geçen ay bir gece uyudum, kalktım ve sabah yazmak istemediğimi fark ettim. 3 gün önce ise kalktım ve yazmak istediğimi fark ettim.



Bundan sonra umarım geçen ay ki gibi uyumam...