2006 Haziran




Mobilasyon: Refik Caglayan :: Main Page










<




















Permalink icon  Teknolojik gelişim daha çok neyi tehdit ediyor... Ses mi, Servis mi?




Dünya genelinde operatör gelirlerini; ses (voice) ve ses-dışı (out of voice) olarak ikiye ayırırsak, ses-dışı servislerin bu gelirin sadece %20'lik bir kısmını oluşturduğunu söylemek mümkün...Bu oranda ancak, katma değerli servislerin oldukça sofistike ve sık kullanılır olduğu) yerlerde bu şekilde gerçekleşiyor. WiMax gibi kablosuz iletişim teknolojilerin gelişiminin genelde Operatörlerin VAS gelirlerine sekte vuracağı düşünülür. Fakat ben bu gelişmelerin VAS'ı değil, ana gelir olan ses servislerini tehdit ettiğini düşünüyorum. Bana göre teknoloji VAS'ı tehdit eden bir unsur değil, tam aksine bu işin önünde ki en büyük engellerden biri...   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  Vodafone live! dünya kupasının en ilginç spor yorumcusunu transfer etti.




Adı "Virtual World Cup Pundit"... Kendisi spor yorumcusu. Yüzü ise İngilizler için oldukça tanıdık. Hele sesi, gerçeğinin aynısı. Evet bu yüz neredeyse Al Pacino'nun SimOne adlı filmde yarattığı yüz kadar gercek. Yaklaşık iki hafta içinde Vodafone aboneleri dünya kupası ile ilgili tüm gelişmeleri (maç sonuçlarını, yorumları, hakem hatalarını, takımları...vs) bu kişiden dinleyecek...   devamı için tıklayın... »







Permalink icon  Aylık Oyun Satış rakamlarına göre TOP 10 Java Games




Daha önce tüm 2005'in yılınınTOP 10 sıralamasını yazmıştım. 2006 Ocak ayından Mayıs ayına geçen sürede ise mobil oyun sıralaması böyle gerçekleşti. Tetris'e dikkatinizi çekerim.   devamı için tıklayın... »