Sabah sabah, site yorumlarını ve gelen linkleri kontrol ederken bir den aklıma bir yarışma yapmak geldi..



Bu ödüllü yarışmada amaç, benim yazmış olduğum bir yazı ile başka bir kişinin yazısını karşılaştırmak ve saklanmış olan farkları bulmak. 



Benim yazdığım yazıya buradan, öbür yazıya ise buradan ulaşabilirsiniz...











Herkes her zaman birilerinden alıntılar yapabilir, hatta alır, tüm yazıyı aynen koyar ama  beklenen sadece referans verilmesidir. Zaten blogesferinde bana kalırsa güzelliklerinden biri bu. Birbirine bağlanan linkler ile belirli bir konuda, kocaman bir bilgi havuzu yaratmak. Keşke tüm yazılarımız, postlarımız link'lense...



Fakat bu yapılan biraz enteresan ...Virgülü virgülüne COPY-PASTE yapmış.  Yazıyı Emrah Serdaroğlu kendisinin yazdığını söylüyor. "Son yazılarım "diye bir bölüm açıp, yazıyı oraya koymuş.  "Bana göre", "Bence" .. gibi kelimler ile başlayan kişisel cümleler var.



Mesela demiş ki; "İşte o yüzden diyorum ki ufak gelirler peşinde koşmaktansa (örnek: GPRS ücretleri yada reklam gelirleri) bu tarz avantajları kovalamak daha mantıklı geliyor bana." İşte bu yüzden diyomuş ki kendisi...  Vay vay...



Emrah Serdaroğlu kendisini şöyle tanıtmış: "diplomama bakıcak olursanız bir elektronik teknisyeniyim,arabayı ehliyetin kullanmaması gibi,"ben"ide diplomalarım değil uğraşılarım belirliyor..."



Kendisi hakkında ilk diyeceğim, beni kelimesi "ben"i olarak yazılmaz.

İkincisi ise evet haklısınız, sizi diplomalarınız değil uğraşlarınız belirliyor



Yazının başlığında, yazılar arasında ki farkları sormuştum. Evet yazılar arasinda bir fark yok ama banner'lar arasında fark var.



Örneğin emsvizyon sitesinin banner'ın da M.Kemal Atatürk'ten bir alıntı var. Şöyle yazıyor: "Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."



Sitede beni en çok mutlu eden şey bu oldu. Atatürk'ten bir söz koyması değil. Sözün Atatürk'ten alıntı olduğunu belirtmesi. Bence bunu bile yapmayabilirdi.  mesela şöyle yazabilirdi: "Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...EMRAH SERDAROĞLU"



Oturup kalkıp buna şükretmek gerek



Bu arada Atatürk'ün lafı da bu kadar mı konuyla alakalı olur. Cuk diye oturmuş. Nasıl ki 2. dünya savaşını bildi, SSCB'nin çökeceğini bildi, benim kopyalanacağımı da bildi



Syn. Emrah Serdaroğlu; bana şahsi haysiyet tanımınızı yapar mısınız?