"10-12 yaşları arasında cep telefonu kullanımı” ile ilgili yapılan bir araştırma, Mobil TV’nin çocukların kendi aralarında sosyal network kurmalarını ve sevilen programları izlemelerini sağlaması dolayısıyla bu yaş aralığında oldukça tutulduğunu ve bu popüleritesinin giderek artacağını ortaya koyuyor.



 



Araştırma firması olan QUAESTOR, birbirini tanıyan 12 aile ile ortak bir araştırma başlattı. Denekler ise bu İngiliz ailelerin 10,11,12 yaşlarında ki  kız ve erkek çocuklarıydı. Araştırma 10-12 yaşlar arasında cep telefonuna olan güçlü duygusal bağlılığı apaçık ortaya koydu.



 



Yapılan bu araştırmanın sonuçlarını özetini aşağıda bulabilirsiniz;



·        Cep telefonları çocukların yaşamında bağımsızlık, özgürlük, güvenlik ve sosyal çevre edinmelerini sağlayan birer aygıt gibi görülüyormuş.



·        Cep telefonu kullanımı yaşla birlikte artıyor.



·        Davranış ve düşüncelerde kızlarla, erkekler arasında fark olmamasına rağmen, farklı durumlarda farklı davranışlar gösteriyorlar…Örneğin spor yapmak erkekler arasında, diziler kızlar arasında daha çok yaygındır ama eğlence türü programlar aynı derecede popüler.



·        Mobil TV, çocukların oldukça benimseyeceği ve uzun zamandır kullandıkları teknoloji repertuarlarına ekleyecekleri büyük bir aygıt olarak tahmin ediliyor.



·        Mobil cihazlar üzerinden müzik dinlemek MP3 çalarların yerini almadığı gibi mobil TV’de  klasik TV’nin yerini alamayacak, fakat aynı işi yaparken eğlenmenin farklı bir yolu olacak.



·        Çocuklara yönelik yayınlar kapsamında üreticilerle, dağıtıcıların karşı karşıya geleceği konulardan biri içerik ve süre’ler. Son zamanlarda örnekler, çocukların başkalarıyla paylaşabileceği kısa ve mizahi örneklere olan ilgisinin daha fazla olduğunu yansıtıyor.



·        Çizgi filmler, müzik videoları ve spor gösterileri de favoriler arasında çünkü uzun programlar daha fazla ilgi gerektiriyor.



·        Çocuklar Big Brother gibi programlar ya da mini-dizilerden hoşlanıyorlar ve bu sayede yalnız kalmış bir çocuk rolünden çıkıyorlar.



·        Evde izledikleri mobil kanalların aynını izlemeyi umuyorlar, özellikle de favori programlarına cep telefonundan ulaşmak istiyorlar