2007 Ocak




Mobilasyon: Refik Caglayan :: Main Page






























Permalink icon  AKSAM "'Cep'te tek vergi KDV olmali "




Ulaştırma Bakanlığı, cep telefonu faturalarında yüzde 50’yi aşan vergi yükünün azaltılmasına yönelik çalışmasında sona geldi. Buna göre, bakanlık, KDV dışındaki vergilerin kaldırılması gerektiği görüşünü Maliye Bakanlığı’na iletme kararı aldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da cep telefonu görüşmeleri üzerinde KDV dışında vergi kalmaması gerektiğini belirtti.   devamı için tıklayın... »







Permalink icon  Referans ''Murat Vargi Turkcell'de hisse satisini sürdürüyor "




Türkiye'nin lider GSM operatörü Turkcell'in fikir babalarından olan Murat Vargı, şirket hisselerindeki satışlarına devam ediyor. Murat Vargı'ya ait olan Murat Vargı Holding 12 Ocak 2007 tarihinde Turkcell hisselerinde 4 milyon 700 bin adet satış yapt   devamı için tıklayın... »











Permalink icon  BThaber "Telekomda 2006 bereketi"




Telekom sektörünün serbestleşmesi ile birlikte sektörde hizmet veren operatör sayısı 200’ü aştı. Mevcut ve yeni servis sağlayıcılar, abone kazanmak ve yeni gelir olanakları yaratmak için yatırım yapmaya başladılar. Önümüzdeki yıl, yapılan bu yatırımlar sayesinde pazar hacmi büyürken servis çeşitliliğini de artıracak. 2005’te 1 milyon olan ADSL abone sayısı 2006 sonunda 2,5 milyonu aştı.   devamı için tıklayın... »







Permalink icon  AKSAM "Avea'nın karakterleri mahkeme kapisinda "




Avea’nın ‘Gibigibiler’ karakterleri mahkemelik oldu. Ünlü karikatürist Varol Yaşaroğlu ile eski eşi Fatoş Yaşaroğlu Bozoğuz, 10 yıl önce yarattıkları grafik karakterleri Grafiler’in Young&Rubicam Reklamevi tarafından yapılan Avea reklamlarında kendilerinden izin alınmadan kullanıldığını belirterek dava açtı.   devamı için tıklayın... »







Permalink icon  AKSAM "Numara tasimak dünyada tutmadi "




GSM sektörünün son 13 yılda katettiği mesafede en önemli rollerden biri Turkcell'e ait. 13 yıl önce başlayan "Cep Telefonu" ile mekandan bağımsız konuşma özgürlüğü, bugün dev bir Türk markasının ortaya çıkmasına neden oldu. Lisans bedeli haricinde aradan geçen sürede 7 milyar dolarlık altyapı yatırımının yapıldığı 0 532 Turkcell markası, ulaştığı noktada 20 bin kişiye de istihdam sağladı.   devamı için tıklayın... »







Permalink icon  SABAH "Her 10 aboneden 1'i operatör degistiriyor "




Numara taşınabilirlik uygulaması olan 15 ülkede abone değiştirme oranı yüzde 10'un altında kalıyor. Finlandiya, Hong Kong ve Danimarka en çok operatör değiştiren GSM abonesine sahip ülkeler oldu.   devamı için tıklayın... »







Permalink icon  Sabah "Türkiye görüntülü telefon ile 2007'de tanışacak"




Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 3. nesil GSM sistemleri için gerekli düzenlemelerin bu yıl içinde tamamlanacağını açıkladı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin görüntülü telefonlarla bu yıl sonuna kadar tanışacağı mesajı verdi. Yıldırım, Türkiye'deki mevcut GSM sistemlerinin 2. nesil mobil sistem altyapısına sahip olduğunu hatırla tarak, "Geniş bant erişim gerektiren uygulamalar için uygun bir donanıma ve frekans planlamasına sahip değildir. Görüntülü telefon gibi geniş bant uygulamalar için 3. nesil GSM sistemlerinin kurulması gerekmektedir" dedi.   devamı için tıklayın... »







Permalink icon  BThaber "TK, 2007 is planini hazirladi"




Telekomünikasyon Kurumu (TK), 2007 yılında izleyeceği iş planını hazırladı. Kurumun gündeminde, cep telefonu numaralarının başka operatörlere aynen taşınabilmesi, numara gizlemenin ortadan kaldırılması ve yeni nesil sistemler başta olmak üzere çeşitli konulardaki düzenleme ve yetkilendirmeler bulunuyor.   devamı için tıklayın... »







Permalink icon  BThaber "2007'de rekabet mobil ve islemci tarafinda yasanacak"




Çok fazla beklentilerle hazırlanılan bir yıl olan 2006, Mayıs ayında yaşanan dalgalanmadan belirli ölçülerde etkilendi. Yine de düzenli büyümesini sürdüren pazarda Türkiye büyüme rakamı yüzde 21 oranında gerçekleşerek 22,7 milyar dolar seviyesine ulaştı. Pazarın 2007 yılında ise yüzde 17,5 büyüyerek 26,7 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor.   devamı için tıklayın... »







Permalink icon  BThaber "Vodafone'da degisim basladi"




Telsim Vodafone, altyapı modernleştirme ve yenileme çalışmalarına hız verdiğini açıkladı. Vodafone CEO'su Atilla Vitai, iyileştirme projesi için önümüzdeki iki yılda 1 milyar dolar harcayacaklarını kaydetti. Bu doğrultuda Motorola ile kapsamlı bir dışkaynak anlaşması yaptıklarını hatırlatan Vitai, Telsim Vodafone kadrosundan yaklaşık 400 elemanın Motorola tarafındaki projelerde görev yapacağını ifade etti.   devamı için tıklayın... »