Amerika'da yaklaşık 7000 (yedi bin) mağaza zincirine sahip, dev fast-food markası Burger King 3 hafta sürecek yeni bir kampanyaya başladı. Kampanyanın adı "Text 2 Score".



Müşteriler tavuk kızartmalarından çıkan 10 hanelik şifreyi, SMS ile sisteme yolluyorlar.



Çekilişle bu katılımcılara özel hediyeler veriliyor. Amerikan Futbol ligi maçlarına geziler, Xbox video oyunları, plasma TV...vs



Verilen hediyeler güzel, mağaza sayısıda çok. Bilinirlik ve katılımda illa yüksek olur.



Ama ben Burger King gibi dev bir firmadan daha yaratıcı ve kendileri için geri dönüşümü daha yüksek bir kurgu beklerdim. (ajans sorunudur belkide )



Yapılan bu pull kampanyanın müşteriden oldukça sayıda SMS çekeceği belli. Bu gelen SMS'lerin içinde ne var. 10 hanelik kampanya kodu. Peki başka!



*Müşterinin yaşı? hayır.

*Mennuniyet anketi? hayır.

*Müşteri talebi, önerisi? hayır.




Acaba Burger King bu kampanya kodlarının koleksiyonunu mu yapacak...



Hayır aynı kurguyu içinde SMS olmadan da yapabilirlerdi. Nasıl olurdu? Kutuda yazan şifre, kazı-kazan kartı şeklinde verilir. Kartın arkasına da ad, soyad, cep telefonu yazılır ve çekiliş kutusuna atılır ve olay biterdi.



Böylece kullanıcıdan da SMS ücreti çıkmazdı.



Halbuki yollanan mesaja bazı CRM dataları eklense, daha sonrada Burger bunlara yönelik bazı bağlılık programları geliştirse, bu kampanyanlar daha efektif hale gelir. Bence müşteriyide kampanyaya aşık etmek gerek. Basit bir çekiliş kurgusunun marka aşkını yükseltecek hiç bir tarafı yok.