Bayramların en sevdiğim yanı öğleden sonra yapılan ziyaretler, ertesi gün gelen misafirler ve bayramın erken saatlerinden başlayıp sonuna kadar süren, birbirinden yaratıcı, içten, samimi !!! SMS tebrikleridir...



Hatırlanmak, hatırlamak... Telefon "dıt-dıttt" öter ve anlarız ki mesaj geldi. Şöyle bir okuruz o mesajları. Önemli olan kimin attığıdır. Yoksa ne yazdığını gerçekte pek merak etmeyiz. Yüksek ihtimalle bir evvel ki gelen mesajın ya aynısı yada bir benzeridir.



Aslında "ping" atmaya benziyor bu SMS'ler. Bana kalırsa bu SMS'lerin verdiğ gerçek mesaj "sen hala benim çevremden birisin..." anlamına geliyor. Hiç olmamasından iyidir en azından!



Şimdi aranızdan "olur mu canım! bayram mesajı bayram mesajıdır" diyenler olacaktır. 



Hayır efendim değildir, bayram mesajı bulk SMS'dir, Junk mail'dır. SPAM'dir



Bayram mesajının TO listesine 250 kişiyi yazıp "Yolla" deyip gönderdiğimiz mail'lerden ne farkı vardır.



Eğer Spam olmasın diyorsanız, karşı tarafa bir mutluluk versin, yüzlerde bir tebüssüm bıraksın, gelen yüzlerce mesaj arasından sıyrılsın, bir farklılık yaratsın diyorsanız,  mesajlarınızı kişiye özel atın. Örnek: "Zeynep'cim bayramın kutlu olsun...Herkese selam söyle benden. öpüyorum çok...refik"  Böyle olursa o zaman bayram mesajı, artık gerçek bir bayram mesajıdır.



Yoksa bayramlarda, kandillerde, yılbaşlarında herkese aynı içerikle attığımız mesaj PING atmaktan öteye geçmez.



Neyse Pıng'di, Spam'di bir yana... Bu güzel günde herkesin bayramı kutlu olsun, bütün güzellikler sizin olsun.



Refik Çağlayan